Актуални новини за община Омуртаг и артефактите в района

Имали ли сте усещането, че нашата страна пази свои тайни и красоти, които не могат да се обхванат лесно и е нужно много време и отдаденост, за да ги обиколите всичките?

Ако това не си спира да търсите и да се наслаждавате на природните и историческите забележителности на родината, то вероятно няма да пропуснете да се запознаете и с всички онези културни богатства, които пази районът около Омуртаг. Актуални новини за община Омуртаг и артефактите в района, могат да ви накарат да се завърнете още много пъти, откривайки нови и преоткривайки вече посетените места.

Актуални новини за община Омуртаг и артефактите в района

На страниците на https://targovishtebg.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/%D0%BE%D0%BC%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B3 можете да се осведомите за актуалните събития на града и региона, а за повече подробности, относно неговата история и забележителности, е добре да имате план за действие, тъй като те не са никак малко. Още с влизането си в Омуртаг, имате шансът да се разходите из Авиационния парк, който пази три от самолетите, ракетната установка и част от авиационната техника на Александър Александров – втория български космонавт, излетял в космоса на „Союз ТМ-5“. Съветският космически кораб излита на 7- ми юни 1988 г. и лети в продължение на 9 дни в откритото необятно пространство. По този повод и празникът на града се чества на 7- ми юни.

Любопитни артефакти са открити в близкото до града неолитно селище, което е единственото в страната, изследвано в пълна степен. Самите находки от селището се намират в Регионалния исторически музей в Търговище. Освен всичко това, можете да посетите и манастирът „Св. Пантелеймон“, в близост до Велики Преслав, Карстовата местност Злостен и много други красиви и бележити места. За всички новини за община Омуртаг, вижте Targovishtebg.com, а за пълно потапяне в историята на района, не се колебайте да си организирате пътешествие до там.