Месото в средиземноморски ресторант

Месото в средиземноморски ресторант

Едно от многобройните предимства на посещението в средиземноморски ресторант не е само професионалното обслужване и майсторски приготвените вкусни ястия, но и свежестта на всички, използвани в храната продукти. Месото в един средиземноморски ресторант отговаря на всички стандарти за качество и годност, а начинът на приготвянето му прави вкуса му неповторим.

Тъй като повечето хора не могат да възпроизведат същия вкус у дома, те предпочитат да хапнат от телешкото, пилешкото, свинското или агнешкото, приготвени в някой от известните средиземноморски ресторанти в столицата. Това е причината тези ресторанти да се радват на голяма посещаемост.

И все пак, при посещението си в такъв ресторант, можете да се объркате кое точно месно ястие да изберете, когато видите богатото меню. Тук ще ви предоставим няколко предложения, които да обмислите предварително, за да направим избора ви на място по-лесен.

Месни ястия в средиземноморски ресторант

  • Телешко карпачо, което ястие е измислено през 1950 г. от венециански готвач, който трябвало да приготви на клиентката си графиня сурово месо по препоръката на лекар. Днес телешкото карпачо се състои от телешко бонфиле, печурки, рукола, пармезан, зехтин и лимонов сок.
  • Талиателе, което съдържа телешко бонфиле с пресни домати, гъби, паста от талиатели, чесън, лук и зехтин.
  • Агнешки котлет със спаначено пюре
  • Шницел по виенски с телешко или свинско бонфиле, което представлява истинска класика в основните ястия на средиземноморския ресторант. Освен месото, съдържа яйца, брашно, галета, краве масло и лимон.
  • Пилешко филе, което се пълни със спанак, пушена моцарела и гъби или се поднася с орехи и сос от френски сирена
  • Пилешка пържола, гарнирана с кълнове и кафяв ориз
  • Свински медальони с коричка от пармезан, които са полети със сос от къри и рататуй
  • Свинско бонфиле с гъби, чушки и лук или печено в бира и гарнирано с картофи.

Вярваме, че вече сте си избрали следващото месно ястие, което да си поръчате при посещението на средиземноморски ресторант.