Остров Света Анастасия – възможно ли е да предизвиква интерес при търсенето на имоти и защо?

Недвижими имоти Бургаска област: Туристически обект остров Света Анастасия

Забележителностите на Бургаска област, които привличат туристи от цял свят, са безброй, но тук ще разгледаме една от тях. Вероятно огромният интерес към недвижими имоти Бургаска област може да се обясни именно с всички тези забележителности и огромният поток от туристи, които се стичат тук през всички сезони. Ако и вие желаете да направите печеливша инвестиция в недвижим имот Бургаска област, този район предоставя най- добрите възможности за това.

Какво привлича туристите в Бургаска област?

Само се замислете за постоянния наплив от туристи, които посещават Бургаските минерални бани и лековитите Бургаски солници, за да се лекуват от различни заболявания. Към това можем да прибавим и всички любители на природата, които посещават този район, заради многочислените резервати и неповторимата флора и фауна, запазени в тях. Но тук ще разгледаме само една от туристическите атракции, които представляват голям интерес за гостите на града.

Какво представлява остров Света Анастасия?

Една от атракциите на Бургаска област без съмнение е разходката до остров света Анастасия, който се намира едва на 6,5 км от града в Бургаския залив. Островът е на височина 12 м, като съдържанието му е вулканични скали, което го прави достатъчно стабилен за издигането на сгради на повърхността му. Най-голямата атракция тук е построеният манастир, който носи името на острова. Този манастир е построен през Средновековието и е бил нападан многократно от разбойници. Носи се легенда, че в него монасите са пазели златно съкровище. Освен че е нападан, той е бил опожаряван няколко пъти, но впоследствие отново изграждан.

Тук е намерена антична амфора от Константинопол, която доказва че на острова има човешко присъствие още от 4-ти век насам.

Какво можете да намерите на остров Света Анастасия?

Манастирът и прилежащите към него сгради не са единствените, намиращи се на острова. Тук туристите могат да разгледат и църквата Възнесение Господне, която по чудо е преживяла вековете на Османско робство, без да бъде нападната от поробителите.

Освен Църквата и манастира, тук има и няколко къщи за нощувки, малък кей и фар, а разходките с корабче до острова през летния сезон са всекидневни. Обширна музейна изложба, посветена на историята на острова, също предизвиква интереса на туристите, а община Бургас издигна внушителен метален кръст на него в памет на Свети Андрей Първозвани.