Кварцовата революция на световноизвестните часовници seiko

Откъде тръгват някои от световноизвестните компании?

Понякога всичко е въпрос на усет, вдъхновение и упорита вяра, както се случва със Seiko, позната марка часовници по цял свят. Знаете ли, че всичко е започнало още през 19- ти век и нейният основател – Кинтаро Хатори е бил само на 11 г., когато е работил, като чирак в магазин за търговия. Две години по-късно му идва идеята за продажба на часовници, след което постепенно започва да реализира тази идея, след която се появява и тази за изработването на часовници. Така през 1892 г. Хантори основава фабрика за производство на часовници, като първоначално това са били големи стенни часовници с марката Seikosha, като няколко години по-късно започва и производството на джобни часовници. Кварцовата революция на световноизвестните часовници seiko от timer.bg дава път на производството на часовници основно с кварцов механизъм, както и самия Хатори предрича. Моделът Seiko Astron, който компанията придобива още по-голяма популярност е първият кварцов часовник за широка употреба, с което стават официален таймкийпър през 1964г. на Световните Олимпийски игри в Токио и по-късно, през 1972 г. за зимните Олимпийски игри в Сапоро.
Кварцовата революция на световноизвестните часовници seiko
Постепенно иновативното мислене и желанието да подобрява възможностите на своите часовници, изтласква Seiko на световния пазар, като компанията отваря магазини в САЩ, Великобритания, Бразилия и Австралия в следващите няколко години. Упоритостта на всеки следващ директор на компанията тласка усилията на предходния все по-напред и по отношение на бизнеса и с непрестанно подобряване на технологиите. Така и през 1990 г. часовници Seiko излизат с ново предложение – Seiko Scubamaster – компютъризиран водолазен часовник, а Seiko Perpetual Calendar е първият кварцов часовник с автоматизиран календар за следващите 1100 години. След това излиза часовник, чиято батерия се захранва, чрез движение. Следват още редица успехи и участия в олимпийски игри и световно първенство по футбол през деветдесетте. Но да се върнем към значимият принос или въвеждането на кварцовия механизъм. Какво представлява този тип механизъм и защо е толкова популярен и до днес?

В съвременното производство на часовници се използват основно два типа механизми – кварцови и автоматични. При кварцовия механизъм се използва резонатор, който се регулира от кварцова частица, захранвана от батерия. Това е не само финансово по-изгоден тип механизъм, но и значително по-точен. В момента часовници Seiko, се предлагат в много варианти – с кварцов механизъм, механични, както и соларни и кинетични, както ценовите категории са съответно със значителни разлики. Пословичната Японска точност, наред с успеха на световноизвестната компания, дала началото си преди столетие и не спираща да се развива и подобрява в годините, въпреки множеството трудности по пътя, води до днешното име на Seiko, което само по себе си е достатъчно, за да вдъхне доверие на всеки, желаещ да се сдобие с качествен часовник. В timer.bg изборът е твърде голям, като за да се намери най-доброто за всеки, е предложена филтърна система, благодарение на която могат да се въведат желаните първоначални параметри. Това могат да бъдат – тип механизъм, корпус, вид стъкло, каишка и много други. След като системата селектира на базата на подадените критерии, останалите предложения, могат да бъдат разглеждани най-вече като външен вид и разбира се цена. За повече подробности, както и за начините на изплащане, без оскъпяване, вижте в страниците на timer.bg и изберете сами.